ALU STOLARIJA

Aluminijski profili odlikuju se čvrstoćom čime osiguravaju odličnu statiku i stabilnost ugrađenih elemenata. Ovi profili su izuzetno lagani i vijek ugrađenih elemenata je veoma dug. Kod aluminijske stolarije postiže se ušteda toplinske energije, a njihova glatka površina znatno olakšava održavanje.
Jedna od glavnih prednosti aluminijske stolarije u odnosu na drvo je to što pokazuje veliku otpornost na atmosferske utjecaje i generalno veću izdržljivost, odnosno vijek trajanja. Alu stolarija također pruža dobru termičku i zvučnu izolaciju, posebno kada se koriste profili sa termičkim mostom i pravilno uveže sa odgovarajućim staklom.

Neke od prednosti aluminijske stolarije su:

  • Estetski izgled profila u više boja koji omogućuju ispunjenje različitih želja arhitekata
  • Lakša je od PVC-a
  • Pogodna je za korištenje na mjestima izloženim visokim temperaturama i intenzivnim sunčevim utjecajima
  • Jednostavna je za održavanje
  • Ekološki je prihvatljiva jer se radi o materijalu prirodnog porijekla
  • Moguće je reciklirati u potpunosti i ne utječe negativno na okolinu i zdravlje ljudi


Aluminijska stolarija svojim osobinama zadovoljava visoke standarde današnjeg tržišta za kvalitetnom stolarijom koja traži minimalno održavanje.

OSTALI PROIZVODI

Atraktivni 3D profil prozora sa građevinskom dubinom od 76 mm, nije samo vizualni vrhunac za svaki dizajn prozora, nego također otvara prostor za jedan od najvažnijih faktora-prirodno dnevno svjetlo.
Vanjske žaluzine i žaluzine kao fleksibilno i djelotvorno rješenje za zaštitu od Sunca i pogleda, brinu se za optimalnu klimu prostorije i udobnost. Njihov jedinstveni dizajn čini ih zanimljivim elementima oblikovanja fasada.
Rolo garažna vrata su idealno rješenje za otvore manjih dimenzija i za prostore kod kojih toplinska izolacija nije presudan faktor. Rolo vrata zahtijevaju malo prostora za ugradnju a sastoje se od aluminijskih ili čeličnih lamela.