PARKING RAMPE

Prvo što posjetilac primeti čak i prije ulaza na parking je upravo rampa za parking. Rampa  za parking je efikasno sredstvo za spriječavanje neovlaštenog ulaza vozila u ograđeni prostor neke firme, javne garaže, ulaza na zajednički parking stambenih objekata i sl. Veoma česta pojava na ulazima  kompanija sa velikom frekvencijom prolaza su automatske kapije ali pored njih i parking barijere ili rampe. Kapije na daljinsko otvaranje nisu predviđene da se često koriste na ulazima u poslovne objekte, jer su to po običaju velike širine prolaza i potrebno je dosta vremena da se kapija otvori. Velika prednost parking rampe u odnosu na kliznu i krilnu kapiju je brzina otvaranja. Automatske rampe se podižu i spuštaju veoma brzo u odnosu na kapiju kojoj je potrebno u zavisnosti od širine, od 20 sekundi na više, to je ogromna ušteda vremena. Sa većom dužinom ruke rampe, vreme podizanja i spuštanja mora da bude nešto duže, zbog težine same ruke rampe.

Neke od prednosti blindo vrata su:

  • Ono o čemu se ne razmišlja mnogo dok se to ne desi jeste mnogućnost rada u slučaju nestanka struje. Tada nastaje problem jer ukoliko korisnici ne znaju kod koga je ključ za deblokadu u slučaju nestanka struje, vjerovatno neće moći da izađu sa parkinga dok ne stigne  glavno napajanje. Naše parking rampe rade na 24V dc i imaju mogućnost baterijskog napajanja, koje će omogućiti Vama da koristite rampu čak i kada nema struje.
  • Ugrađeni magnetni prekidači
  • Jednostavna instalacija i održavanje
  • Idealna rampa za prolaze srednje frekventnosti kao i za kontrolu pristupa

OSTALI PROIZVODI

Atraktivni 3D profil prozora sa građevinskom dubinom od 76 mm, nije samo vizualni vrhunac za svaki dizajn prozora, nego također otvara prostor za jedan od najvažnijih faktora-prirodno dnevno svjetlo.
Vanjske žaluzine i žaluzine kao fleksibilno i djelotvorno rješenje za zaštitu od Sunca i pogleda, brinu se za optimalnu klimu prostorije i udobnost. Njihov jedinstveni dizajn čini ih zanimljivim elementima oblikovanja fasada.
Rolo garažna vrata su idealno rješenje za otvore manjih dimenzija i za prostore kod kojih toplinska izolacija nije presudan faktor. Rolo vrata zahtijevaju malo prostora za ugradnju a sastoje se od aluminijskih ili čeličnih lamela.